CHRIS HASKETT – INSUFFICIENT NECESSITIES (EP)

Chris Haskett is een Amerikaanse gitarist die gedurende elf jaar lid was van de ‘Rollins Band’ van rocker Henry Rollins en die platen heeft opgenomen met o.a. David Bowie voor diens album “Hours” uit 1999, maar ook met rockformatie ‘Pigface’ uit Chicago en met de rockgroep ‘Tool’ uit Los Angeles. Daarbij deed men telkens een beroep op zijn alom gekende uitstekende gitaarspel. Hij is doorheen al die jaren als gitarist actief geweest in het pop-, rock- en punkgenre.

Deze nu 57 lentes tellende muzikant studeerde als 20-jarige af in de filosofie in het Engelse Leeds waar hij tijdens deze studieperiode op gitaar meespeelde bij de Britse trashband ‘The Absent Legends’. Terug in Amerika sloot hij zich vanaf 1986 als leadgitarist aan bij de ‘Rollins Band’. Toen daar een einde aan was gekomen stortte Chris Haskett zich op enkele soloprojecten waaruit zeven cd’s zijn ontstaan. In 2018 kwam het laatste album “Comprovisations in Linear B” op de markt en nu brengt hij ons alweer een ep-tje met vier instrumentale gitaarnummers.

Titel van dit minialbum is “Insufficient Necessities” en de vier tracks die elk omtrent de vijf minuten afklokken zijn “Dodge ‘Em” en “Ivy City” die u beiden kan beluisteren op de bijgaande video’s, naast het rocknummer “Hoof-DEEE!” en de funky track “Going Back”. Deze ep is de voorbode van een volwaardige nieuwe plaat die in 2020 op de markt zal gaan verschijnen. De nummers die op deze volgende plaat zullen staan zijn al klaar maar moeten nog worden opgenomen. Natuurlijk zullen wij u bij de release van die cd informeren in deze recensierubriek op uw vertrouwde ‘Rootstime’-website.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Den City Records

video